Igår var det äntligen dags för så kallad superfredag i Hockeyallsvenskan och en het stockholmsderby var på gång i Hovet där AIK gästades av Södertälje. Det var en oerhört viktig match för bägge lag med tanke på att det redan idag stundar ny omgång och det gäller därmed att lyckas ställa om fokuset väldigt snabbt.

Lättare att ladda om kommer det nog bli för AIK som stod för en mycket imponerande insats och gick segrande ur derby duellen. För Södertälje gäller det att försöka fort glömma den bittra förlusten och snabbt ladda om batterierna samt fokusera på att kriga fram de poäng som man gick miste om i gårdagens möte.

Matchen var från första perioden succesivt under hemmalagets kontroll. AIK var från start mer alerta och betydligt mer noggranna med pucken, vilket resulterade i kvickt passningsspel och snabba framspelningar. Den förste målskytten som klev fram i rampljuset blev Alexander Deilert som skickade in 1:0 för AIK. Innan första pausen nätade också Oscar Nord och 2:0 var ett tufft resultat att jobba med i Södertäljes fall.

SSK hade mycket svårt att komma in i spel och AIK kändes starkare och mer självsäkra över hela isen. I andra perioden var det dags för AIK att förvalta sin första powerplay i matchen. Lindholm och Carlsson hittade på ett mycket skickligt sätt en fri Heinerö framför Södertäljes målvakt, som snyggt städade in pucken bakom chanslös Tolopilo.

I tredje perioden syntes det tydligt att ställningen var i hemmagängets favör och gästerna hade svårt med att orka pressa ett samlat AIK. Trots en stark kämpar insats från Södertälje blev det AIK som stod för matchens sista mål när Christian Sandberg hittade rätt och punkterade matchen med slutresultatet 4:0. AIKs målvakt Khomchenko lyckades hålla sin första nolla i denna säsong och var en stort bidragande faktor till AIKs viktiga trepoängare.

AIK vilar nu upp sig för dagens möte som sker på bortais mot Vita Hästen redan under eftermiddagen. Då Vita Hästen ligger allra sist, finns det goda chanser till att AIK kan ta tre nya poäng och möjligtvis avancera högre upp i tabellen.

Södertälje har en poäng mer än AIK men kommer istället från en tung förlust, så trots att laget spelar några timmar senare än gårdagens motståndare, så finns det stor risk att SSK kommer ha tufft med att hitta tillräckligt med styrka. De möter dessutom hittills suveräna HV71 som ligger på första platsen och kommer göra det oavsett hur dagens möte slutar.