Förlust gånger två är ett faktum för Djurgården. Varken det första eller det andra mötet mot Göteborgslaget Frölunda gick vägen och om läget såg dåligt ut senast i matchen mot Örebro, då med Barry Smith fortfarande kvar på bänken, så ser det ännu mera dystert ut efter kvällens match.

Den amerikanska coachen Barry Smith och Djurgården valde att gå skilda vägar tidigare under veckan. Anledningen var och är fortsatt solklar, de få poäng som Djurgården samlat på sig under inledningsfasen av säsongen är knappast något som jublas över och Djurgården ligger just nu på näst sista position i tabellen, endast en poäng före Timrå.

Stockholmsgänget började inte så dåligt trots allt. I första perioden fanns det lägen att gå på och trots en ledning för Frölunda med 2:1, fanns det inför den andra perioden chans till åtminstone en poäng. Dessa drömmar suddades däremot relativt snabbt bort. Andra perioden var nämligen fullt i Frölundas regi och hemmalaget dominerade händelserna totalt, det främst i effektiviteten och rörligheten. Sällan gjorde Djurgården ett bra anfall och när så skedde var Frölunda där och satte stop direkt. För Frölunda däremot blev det tre puckar som gick förbi Djurgårdens målvakt Mantas Armalis och övertaget 5:1 inför tredje perioden kändes hopplös för gästerna.

I tredje perioden var det tydligt att Frölunda tappade lite på skärpan och Djurgården kunde få fram några farliga kontringar som spökade stundtals för hemmalagets defensiva ro. En lyckades Djurgården dessutom utnyttja till sin fördel när Sörensen och Carey störtade fram och där den sistnämnde skickade snyggt in pucken bakom Matthew Tomkins. Därefter blev det dock ingen mer forcering från gästerna och matchen slutade med, för Djurgården, inte så roliga siffror. Slutresultatet skrevs till hela 5:2 för hemmalaget.

Nu väntar ny bortamatch där Djurgården får möta Rögle på lördag eftermiddag. Det återstår att se om Djurgården kan resa sig och hitta vägen till en högst efterlängtad och framför allt oerhört viktig seger.