(Bild från Pixabay)

 

Steg 1:Hitta ett webbhotell

Alternativen som erbjuds av flera webbhotell inkluderar obegränsat lagringsutrymme och e-postkonton. Du kommer också att upptäcka att de innehåller en dra-och-släpp-webbplatsbyggare som låter dig skapa din egen webbplats utan hjälp av en webbdesigner.

Jag kommer att visa på fyra stycken webbhotell jag använder, nu finns det många fler där ute men dessa har jag testat och använder idag och de fungerar väldigt bra för nybörjare och mer avancerade.

Så när du hittat ditt webbhotell, ”kika på de alternativ jag visar på längst ner i artikeln” gå då till nästa steg!

Vill du ha mer hjälp när det gäller att välja webbhotell har jag flera recensioner  på min blogg som du kan hitta HÄR . Hör gärna av dig till mig om du har frågor så hjälper jag dig.

Steg 2: Få ett domännamn.

Människor hittar dig online om du har ett domännamn. Om du vill sticka ut behöver du en utmärkt sådan. Du vill att det ska vara distinkt, men de flesta korta domäner, som ”mykickassblog.com”, har redan tagits.

Gör några namn för dig själv; föremål som är personliga för dig är mer benägna att vara tillgängliga. Men kom ihåg att om du använder något riktigt bisarrt och det blir viralt kan du hålla fast vid det! Vill du verkligen berätta för din bankchef att thepurplefrogsbingbong.com är namnet på ditt företag?

Hostgator, Inleed, Bluehost  har ett verktyg som kan hjälpa dig att hitta en domän, det ingår i några av dessa hotell även GRATIS domän i ett år.

Ange bara ditt favoritdomännamn och klicka på ”Sök” för att se om det är tillgängligt.

Enklast och jag rekomenderar det, det är att köpa din domän hos ditt webbhotell.

Installera WordPress (steg 3)

Det finns andra bloggplattformar tillgängliga, men WordPress är den mest populära. Det kör faktiskt nästan en femtedel av alla webbplatser, och när folk säger blogg/hemsida hänvisar de vanligtvis till WordPress. Det bästa är att WordPress är helt gratis!

Öppna ditt e-postkonto och leta efter välkomstmeddelandet från ditt webbhotell du valt.

Du kommer att märka en länk till din kontrollpanel,  de flesta av mina förslag använder C -panelen som är en enkel och användarvänlig panel till höger. Logga in  med användarnamnet och lösenordet.

Leta reda på och klicka på knappen ”Snabbinstallation”. Leta sedan efter ”Populära installationer” (det finns flera alternativ som ex joomla beroende på vad man vill använda)

Fyll i formuläret genom att klicka på ”WordPress” i mitt fall. Du kan ändra dessa uppgifter senare, men använd inte samma användarnamn som ditt cPanel-användarnamn (två användarnamn / lösenordskombinationer är säkrare än en). klicka på “Installera WordPress”.

Det är allt som behövs!Du har skapat en webbplats och lagt upp bloggprogramvara på den. Nu är allt du behöver göra att komma med ett ämne för din första bloggartikel .

Eller du har ett företag, ja då är det bara att börja bygga upp hemsidan för just det, finns inga hinder nu!

Så mina förslag till webbhotell av mina egna gjorda erfarenheter är dessa fyra! (innehåller annonser)

* HostGator

* Bluehost

* Inleed

* Cloudway

Är du intresserad av att få ett tips om vilken webbplatsbyggare du kan använda så kika in på denna länk  >>> ELEMENTOR <<<  det är ett gratis verktyg som man kan gradera upp sedan om man vill.

Jag har även två stycken GRATIS E-böcker för nybörjare, lägger in länkarna till dom här så kan ni ladda ner dem helt gratis om ni vill, de hjälper er vidare med er WordPressinstallation och hemsida.

1: How to set up a Website in 2021

2: Get the 2021 WordPress Toolkit For Beginners

lycka till och ha kul!

Jan-Erik Lindblom