(bild från pixabay.com)

 

Tillväxten inom e -handelsindustrin har gjort det enklare än någonsin att starta ett onlineföretag. Du kan snabbt utveckla en utmärkt butik med ett av de många e -handelssystem som finns på marknaden. Med Squarespace kan du skapa en vacker och funktionell webbplats på bara några minuter utan att skriva ett enda kodord.

Läs om fler alternativ i min blogg….

Vad är Squarespace och hur fungerar det?

Squarespace grundades av Anthony Casalena som ett blogghostverksamhet och publicerades i januari 2004. Det gjorde sina första miljoner dollar i intäkter 2006, och 2014 hade det samlat in 78,5 miljoner dollar i riskkapitalfinansiering.

Squarespace är nu positionerat på marknaden som ett innehållshanteringssystem (CMS) för att skapa och hantera bloggar, portföljsajter och onlinebutiker. Squarespace är  värd för ca 2, 3 miljoner webbplatser, vilket gör det till det näst populäraste värdalternativet på internet.

Squarespace strävar också efter att erbjuda e -handelstjänster. Squarespaces system har utökats med fler e -handelsfunktioner, till exempel Stripe för att ta emot kreditkortbetalningar (2013), en mobilversion av tjänsten och anslutning med Google Apps for Work, Getty Images (2014), och så vidare. Det finns nu ca 134 671 aktiva Squarespace -butiker.

https://jsoftwareinspiration.wordandpress.se/

(Egen bild på engelska)

 

Support

Jämfört med andra plattformar har Squarespace ett robust supportsystem som inkluderar en kunskapsbas, e -post, chattassistans, webbinarier, forum, guider och ett utvecklarcenter.

Squarespaces stödstyrka är dess uppmärksamhet på detaljer; de ger alltid djupgående svar eller artiklar på sin kunskapswebbplats. En annan fördel är att deras livechatt är ganska lyhörd. De har också ett utvecklarcenter för personer med en stark förståelse för webbdesign, CSS, HTML och andra programmeringsspråk som vill bygga helt anpassade webbplatser eller börja om från början och interagera med verktyg från tredje part.

Bristen på telefonsupport, den långa svarstiden och det faktum att chatten inte alltid är tillgänglig är några av nackdelarna.

 

Design och flexibilitet

Squarespaces huvudsakliga kraftkärna är synlig vid första anblicken. Squarespace-mallen är ganska professionell, med iögonfallande stockfoton och en sektionsbaserad design.

Squarespace skiljer sig från konkurrenterna tack vare sina fantastiska mallar. Några av dem erkändes med Webby Awards för sin enastående design. Squarespace har över 100 layouter organiserade i 14 kategorier, som var och en kan anpassas efter ditt företags eller personliga behov. Det finns dock fortfarande ett begränsat urval av teman som är utvecklade uttryckligen för och fullt lämpade för onlinebutiker.

Detta verkar vara mindre konkurrenskraftigt än WIX (+500) eller WordPress (+1000), men Squarespace prioriterar kvalitet framför antal, erbjuder mindre alternativ men gör det mycket lättare att välja eftersom för många möjligheter ibland kan vara överväldigande.

Squarespace använder stockfoton.

Squarespace integreras med Unsplash och Getty direkt ur lådan. Med dessa integrationer kan du lägga till gratis (Unsplash) och betalda (Getty) stockbilder på din webbplats från stora bibliotek.

 

Användarvänlighet

Eftersom de flesta konsumenter bara vill bli av med den ”tekniska” bördan fokuserar Squarespace på bekvämlighet och användarvänlighet. Butiksägare förväntar sig att kunna etablera och driva en webbplats eller webbutik så snabbt och enkelt som möjligt så att de kan koncentrera sig på att tjäna pengar. Squarespace gör det otroligt enkelt att komma igång:

Denna värdplattform är en drag-och-släpp-webbplatsbyggare, men den har en längre inlärningskurva än andra byggare (som Wix, Weebly och Shopify). Det är mer sektionsbaserat, vilket hjälper din webbplats att bli mer strukturell och städad. Du kan inte dra och släppa någonting var som helst; istället är det mer sektionsbaserat. Det kan ta lite längre tid att vänja dig vid den här funktionen.

 

Är Squarespace det bästa alternativet för dig?

För att sammanfatta är Squarespace en sofistikerad webbplatsbyggare och e -handelsplattform med en mängd användbara funktioner, inklusive en underbar, flexibel malldesign och en fantastisk mobilapp. Det kräver dock många förbättringar, inklusive telefontjänster, tillägg av nya betalkanaler, SEO -verktyg och tillägg.

Squarespace har en mängd olika alternativ och funktioner för olika typer av företag. På grund av den värdiga naturen begränsar det dock anpassningsmöjligheterna för ett storskaligt företag. Squarespace är å andra sidan en bra lösning för små och medelstora företag.

Jan-Erik Lindblom