(bild från pixabay.com)

 

 

Idag ska jag skriva en kortare artikel om verktyget Zoom!

Zoom använder jag ofta för möten och för att spela in AI arbeten mm Därför vill jag visa lite hur detta verktyg fungerar och om det är något för just dig!

Så let’s go!

Konferenssamtalstjänster

är avgörande för effektiv affärskommunikation och Zoom har snabbt blivit en av marknadens mest populära telefonkonferenstjänster. Jag tror att Zoom kan jämföras med jämförbara tjänster, särskilt med tanke på dess betoning på videokonferenser.

Företag kan bygga en värdefull och anmärkningsvärd kommunikationsupplevelse via PC eller mobiltelefon tack vare Zooms enorma skalbarhet och stödjande verktyg.

Zoom kontra de bästa telefonkonferenstjänsterna

Zoom är en av de mer populära och anpassningsbara telefonkonferenstjänsterna på marknaden idag anser jag, jämfört med andra av de bästa tillgängliga telefonkonferenstjänsterna. Zoom är det bästa alternativet för videokonferenser eftersom det ger HD-video, stora mötesutrymmen och effektiv molnlagring.

Zoom tillhandahåller en allt-i-ett telefonsystemlösning, hårdvara och en chattkomponent som hjälper dig att effektivisera dina dagliga kommunikationsprocedurer.

Zooms fördelar och nackdelar

Även den mest kända telefonkonferenstjänsten har fel. Här är en titt på Zooms bästa och sämsta funktioner.

Det fördelaktiga

Inspelningsalternativ: Zooms lokala inspelningsfunktion, som sparar inspelningar på din dators hårddisk, är tillgänglig för både gratis och betalande prenumeranter. Zoom gränssnitt med tjänster som Dropbox, Google Drive, YouTube och Vimeo, så att du kan ladda upp, visa och dela varje inspelad session så enkelt som möjligt.

Zooms lokala inspelningsfunktion är det enda inspelningsalternativet under deras gratisprenumeration, men alla betalda prenumeranter har tillgång till molninspelning.

Användare kan använda molninspelning för att spela in ljud, video och chatttext och spara den i Zoom-molnet. Molninspelning ger dig tillgång till mycket mer komplex funktionalitet, såsom möjligheten att:

Visa tidsstämpeln i inspelningen.
Visa deltagarnas namn i inspelningen.
Spela in den aktiva högtalaren, gallerivyn och den delade skärmen separat.
Ljudtranskription
Använd iOS- eller Android-smarttelefonappen för att spela in.

+ Zooms intuitiva design gör den extremt enkel att använda.

+Stöder stora publiker

+Helt skalbar: Produktens skalbarhet är viktig för växande företag

Det negativa

Tyvärr är en av Zooms största brister dess säkerhetsavdelning. När företag började migrera till distansarbete, fanns det många fall av ”zoombombning”, där hackare störde möten.

Lyckligtvis har Zoom arbetat med att lösa just detta problem, men det har funnits andra säkerhetsproblem de senaste åren. Två forskare upptäckte nyligen ett problem i Zooms funktion för delad skärm, som gjorde att de kunde se värdens hela skärm trots att värden bara menade att dela en del av den.

Detta säkerhetsproblem kan bli farligt om någon mötesdeltagare väljer att frysa bildrutor vid uppspelning och titta på potentiellt känsligt material under inspelning. Zoom arbetar aktivt för att lösa problemet, även om många kunder har rapporterat att det finns kvar i den senaste skrivbordsversionen av appen.

Dålig kundhjälp: Tyvärr har många kunder upptäckt att Zoom ger dålig kundsupport, även till prenumeranter.

Ta bort bildbakgrund 100 % automatiskt

(bild pixabay.com)

Jag går inte in på djupet i denna artikel. ex den fria versionen innehåller :

Grundplanen ger dig tillgång till ett stort antal av de standardverktyg och tjänster du behöver för att kommunicera inom ditt företag. Bland dessa funktioner är:

Kapacitet på 100 deltagare
Det finns ingen gräns för hur många gruppsessioner som kan vara
Gruppmötet tar 40 minuter (ingen gräns för en-mot-en-möten)
Inspelning på plats
Dela en skärm

Detta är inte dåligt för en gratisversion.

Zoom tillhandahåller även ett brett utbud av konferenssamtalsrelaterade lösningar som uppfyller kraven från majoriteten av konsumenter.

Video webinarier:

Telefon tjänster:

Ja det finns endel hos Zoom, men vill man läsa mer om just de sakerna gå in på deras hemsida och se exakt vad du vill läsa om.

Sammanfattning

Sammantaget är Zoom en omtyckt konferenssamtalstjänst som utmärker sig inom videokonferenser. Jag tror att de flesta kunder skulle uppskatta Zoom-upplevelsen på grund av dess breda och distinkta produktutbud, såsom videowebbseminarier och Zoom Phone.

Även om Zoom har problem med säkerhet och kundsupport, överväger fördelarna vida nackdelarna, eftersom det är en av de mest skalbara och inkluderande telefonkonferenstjänsterna på marknaden idag.

Här har du en länk till ZOOM!

Vill du läsa mer så välkommen till min blogg, där jag skriver om det mesta inom software, tips&tricks.

Jan-Erik Lindblom