FOTBOLL Årets fotbollsäsong har sakta rullat igång. En del träningsmatcher har spelats trots coronapandemin. I går meddelade Viggbyholms IK FF att man värvat in ny tränare som ska ta laget till nya nivåer.

Det blev en rafflande avslutning av division 4-fotbollens förra säsong. Det stod mellan Bollstanäs och Viggbyholms IK FF. Där Bollstanäs hade allt i egna händer och Viggbyholm var tvungen att vinna för att ta klivet upp till division 3 – lägg därtill att lagen mötes i sista omgången.

Nu blev det så att Viggan, som hade hemmaplan, gjorde det man skulle – besegrade motståndarna och fick fira seriesegern och uppflyttning till division 3. Under hösten och vintern har laget sett över truppen och spelare har lämnat och vissa har tillkommit.

I ett pressmeddelande som skickades ut under måndagen lät klubben meddela att herrlaget spetsar till ledarstaben rejält. Man plockar in före detta allsvenske tränaren Carlos Banda.

– ”Carlos är en mycket kompetent tränare med bland annat erfarenhet som huvud- och assisterande tränare i Allsvenskan för Djurgården och Hammarby. Han har även jobbat med ungdomslag i både BP och Hammarby. Med Carlos Banda får vi en ambitiös och modern tränare som vill ha ordning och reda, både på och utanför planen, vilket kommer att ge killarna en fantastisk utvecklingsmiljö att jobba i”, säger Viggbyholms sportchef Kristian Kinnunen.

Carlos Banda har senaste tränat Assyrisk FF under säsong 2018/19.