NÄRINGSLIV/SOLLENTUNA Nordr planerar att uppföra ett nytt bostadskvarter om cirka 45 lägenheter. Nordr har tilldelats markanvisning vid Väsjö Torg.

Säljstarten planeras att ske runt årsskiftet 2021/2022 och första köparna planeras kunna flytta in under 2023. I planeringen finns bland annat två så kallade Town-hous.

– Det här är ett av Sollentunas större stadsutvecklingsområden och vi ser stora möjligheter med den här markanvisningen. Det nya bostadskvarteret som vi ska utveckla ligger precis vid sjön och slalombacken, så det är ett väldigt bra läge som vi tror kommer att vara attraktivt för många, säger Kristian Ericsson, affärschef Stora Projekt Nordr i ett pressmeddelande.

Bostadskvarteret kommer vara hästskoformat och i mitten kommer två parhus finnas. Det kommer vara fyra våningar och alla med balkonger eller terrasser, flertalet kommer få utsikt över slalombacken och sjön i närheten. De boende kommer även ha tillgång till gemensam terrass med vacker utsikt.

– Sollentuna kommun vill se variation i bebyggelsen i området, framförallt sett till höjder och fasader. Vi har försökt att anpassa projektet utifrån det och vi är övertygade om att bostäderna som vi ska utveckla kommer att stärka den småskaliga känslan och samtidigt bidra till att skapa en inbjudande känsla i området som helhet, säger Matts Sandberg, affärsutvecklare Nordr vidare i pressmeddelandet.