HOCKEY Vallentuna har varit inblandad i tre norrortsderbyn i vårserien. Samtliga har man klivit av som segrare. Under fredagskvällen var det dags för ett fjärde, där Wings stod för motståndet. Det skulle visa sig bli nya poäng och toppstridskänning.

Efter den stora besvikelsen att Vallentuna inte lyckades ta sig till allettan, på grund av Covid-19 och att matchschemat blev nästintill ett lidande med spel var tredje dag, för andra året i rad har tydligen gjort laget än mer sammansvetsade.

I vårseriens inledning startade lite trögt – 8 poäng av 15 möjliga. Efter 4-2 försluten mot Segeltorp har laget lyckats spela en hockey som gjort att poängen och segrarna trillat in för fullt.

I de så kallade norrortsderbyna verkar Vallentuna trivas extra bra för tillfället. Innan fredagens derby mot Wings, som var fjärde derbyt i vårserien, hade man klivit av som segrare i samtliga.

Även denna matchen blev en lyckoträff.

Eller man kanske ska säga ”en dag på jobbet” för Vallentuna. I en relativt tajt och tillsynes odramatisk tillställning hade Vallentuna en 3-0 ledning efter två spelade perioder.

”Spiken i plankan” slog man definitivt ner när man efter bara två minuters spel av tredje gjorde 4-0. Wings lyckades dock spräcka Vallentunakeepern Daniel Rosengrens nolla genom att fastställa testresultatet 4-1 med fem minuter kvar.

Trepoängaren för Vallentunagänget innebar att man är i allra högsta grad är med och fightas om seriesegern i vårserien.

FOTO: skärmdump swehockey.se