HOCKEY Vårserien skulle bli en nystart för Sollentuna Hockey. Nya spelare in och en portion med självförtroende efter en stark avslutning av grundserien. Nystarten har dock uteblivit och Sollentunas hockeystolthet är fast i botten av hockeyettantabellen.
–Måste visa att vi inte ska ligga där vi ligger just nu, sade Emil Johansson i ATG Hockeyettans livesändning när två perioder hade avverkats.

Motgångarna i under stora dela av grundseriematcherna var ett dilemma för Sollentuna HC. Men motvinden vände och laget lyckades skrapa ihop sex raka segrar under de 7 sista omgångarna i grundserien. Därav att man lämnade bottengänget bakom sig inför vårserien.

Ledarstaben med Magnus Jansson och Per Eklund i spetsen såg till att värva in ett antal spelare för att möjligtvis lyckas bättre och vara med i racet om en bra placeringen.

En av dessa spelare är Kanadensaren/Australiensaren Zane Jones. Han har haft Sollentunatröjan på sig tidigare – säsongen 2017/18 då det blev 21 poäng, 16 mål och 5 assist, på 28 matcher.
– Han är nygammal spelare för oss och vi vet om hans kvaliteter, säger Pelle Eklund om Jones som förra säsongen testa på spel i den amerikanska ligan SPHL för två olika klubbar.

Tre centrar och ett målvaktslån

Dessutom har man tagit in tre centrar Fredrik Schlyter från AIK J20, Mattias Kemppi från Nybro Vikings och Emil Gabrielsson som kommer från amerikans collegehockeyn. Även målvaktssidan har förstärkts under de senaste matcherna. Där har Sollentuna lånat, från den allsvenska klubben tillika Uppsalas hockeystolthet Almtuna, Oliver Håkansson.

Trots att laget fått in lite nytt spelarmaterial och en målvakt som visat sig från sina bästa sidor har resultaten inte blivit de bästa. Vårsäsongen inleddes som grundserien gjorde – med uteblivna resultat.

Ny förlust mot topplaget

I fredagens bortamatch mot topplaget Nyköpings SK visade laget i alla fall att man vill vara med och fights om de tre poängen som står på spel. Både Anders Ekström och Lucas Lagerstedt såg till att laget hamnade i ledningen, först 1-0 och sedan 2-1. Men glädjen varade i dryga minuten då hemmalaget på nytt kvitterade. I mittperiodens slutskede fick Oskar Ståhl en fem minuters utvisning för highsticking samt game misconduct.
– Tar på oss lite för mycket utvisningar, men vi ändå är med, sade Emil Johansson i livesändningen efter två spelade perioder och tillade:
– Vi har spelat bättre mot topplagen och måste visa att vi inte ska ligga där vi ligger just nu.

Denna utvisningen skulle dock bli ödestigen för Sollentunagrabbarna. För när matchklockan stod på 2:09 i tredje gjordes 3-2 för hemmalaget. En satsning i slutet, genom att plocka ut målvakten Oliver Håkansson, gjorde att man fick plocka ut pucken från eget mål istället för en kvittering. Förlusten gjorde att både Wings och Hammarby nu är tre poäng före.

Och nästa match, på söndag, ställs man mot just Wings, då i sin hemmaborg SVAB Arena.