HOCKEYETTAN De möttes, Vallentuna och Sollentuna, för sista gången denna hockeysäsongen. Det var Vallentuna som tog kommandot i matchen. Men Sollentuna kämpade sig tillbaka, där Vallentunagänget fick en rejäl utskällning i pausvilan som gav effekt.

Botten mot toppen. Ett nytt norrortsderby i vårserien – Vallentuna mot Sollentuna.

Och det var hemmalaget, Vallentuna, som skulle inleda på bästa sätt. Efter knappt fyra minuter gjorde AIK-lånet Lucas Macklin 1-0, som också blev periodens enda.

I mittperioden fick hemmalaget in ytterligare två puckar bakom Sollentunakeepern och gick ifrån till 3-0 efter bara 2:38. Därefter tog gästerna över och lyckades reducera två gånger om och gick till pausvila med 3-2.

– Vad som hände? Jag är så jävla förbannad på hur killarna presterade under andra perioden. Nu är det bara upp dem själva att visa vad som gäller, säger Vallentunatränare Mikael Österblom i livesändningen efter två spelade perioder.

Utskällningen gav resultat

Utskällningen från Österblom verkade gett effekt. För efter knappa fem minuter spel av tredje satte Vallentuna 4-2. Och i ett powerplay strax efter utökades hemledningen och Sollentuna var på nytt i ett 3-målsunderläge. Fler mål blev det inte. Vallentuna blev därmed seriesegrare i östras vårserie och nu väntar ett play in för Vallentuna medan Sollentuna får ta upp kampen om att behålla sin plats i hockeyettan i ett negativt kval.

– Vi visade mer kampvilja och det räcker att bli förbannad en gång, säger Mikael Österblom efteråt och tillägger inför playin-spelet

– Nu kommer vi nöta på en del detaljer men spelarna kommer få lite ledigt också.