HOCKEYETTAN Vallentuna har kommit inne i ett vinnarstim. Under onsdagskvällen gjorde man det svårt för toppkonkurrenten Strömsbro.

Det är upploppsträckan i hockeyettans östra vårserie. Topplag Vallentuna och Strömsbro drabbades samman under onsdagskvällen, i Testebo Arena norr om Gävle.

Vallentuna fick en drömstart på matchen. Efter bara 1:37 stänkte en av lagets senaste nyförvärv, AIK-lånet Carl Wassenius in 1-0. Detta blev perioden enda mål.

Mittperioden inleddes på samma sätt som första. Vallentunamål efter knappt två minuters spel. Några minuter senare var det dags igen – ännu ett Vallentunamål – signerat av Jacob Lundin, hans femte i vårserien.

Hemmalaget skulle efter 13 minuters spel, i boxplay, i andra perioden spräcka målnollan på vallentunakeepern Alexander Jirhage. Vallentunas lagkapten, Marcus Andersson vill dock annat och i ett nytt powerplay, deras tredje i matchen, innan pausvilan tryckte han in 4-1.

När fem minuter hade spelats av tredje perioden hade Vallentuna utökat till tennissiffror – 6-1, där ett av målen gjordes av lagets andra AIK-lån, Lucas Macklin. Hemmalaget hade dock inte gett upp matchen utan tre mål, till 4-6, på drygt fem minuter gav spänning i slutskedet.

Men Vallentunagänget knöt ihop säcken och tog med sig samtliga tre poäng hem.