Folkhälsomyndigheten har gått ut med att de vill införa så kallad covidpass för de större offentliga evenemang. Datumet då dessa vaccinationsbevis kommer krävas sätts preliminärt till den 1:e december och gäller enbart för evenemang som arrangeras inomhus. 


Sedan 29:e september har alla idrottstillställningar åter fyllts med folk och stämningen har kommit tillbaka in i arenorna. Nu gäller det dock att se upp! Folkhälsomyndigheten vill se införandet av vaccinationsbevis. Detta på grund av att FHM bedömer att landet står inför en större smittspridning och vill därmed vidta förebyggande åtgärder.

SVT uppger att det inte kommer bli ett krav på vaccinationsbevis i den mån att den behöver följas utav alla arrangörer, men de som väljer att inte göra det kan stå inför restriktioner och begränsningar.

SVT meddelar att hockeyligan SHL välkomnar beskedet gällande införandet av vaccinationsbevis. Silfverstrand, SHLs vd uppger att det viktigaste för SHL är att ha fyllda arenor. Hon uppger också att eventuellt införande av covidpass stod på agenda redan innan restriktioner släpptes, vilket var i slutet av september.