HOCKEYALLSVENSKAN Marginalerna är små i hockey. Väsbys heroiska insats i play-outserie mot Kristianstad, hämtade upp ett 2-0 underläge i matcher, var nära att resultera. En ramträff i andra förlängningsperioden i avgörande matchen – så nära var det allsvenska kontraktet.

Hockeysäsongen för Väsby har varit resa av alla möjliga variationer. Nollat topplag som Karlskoga, vunnit mot anrika Björklöven men också åkt på storförluster. När det sedan stod klart för att spela ”mardrömsmatcherna” mot Kristianstad, play-outserien, där ett allsvenskt kontrakt stod på spel riktades fokus om.

Ny tränare in – Mats Lusth – gav ett lite annorlunda spel, där fokus låg på försvarsspelet.
Ett koncept som håll på att lyckas fullt ut.
Väsby satte sig dock i en rejäl brygg efter de två första matcherna, där Kristianstad vann med 3-2 och 3-1. Många experter räknade då ut Vilda Väsby. Men laget reste sig på nio och vann de två matcher som spelades i Skåne, där sista matchen avgjordes i andra förlängningsperioden.

Den helt avgörande matchen spelades under tisdagskvällen, i Renew Arean. Och det var Väsby som målmässigt satte sig förarsätet – Djurgårdslånet Oscar Bjerselius var påpassligt med efter en målvaktsretur. När sedan gästerna kom tillbaka och kvitterade efter drygt sju minuters spel i mittperioden. Likaläget stod sig ordinarie tid ut och även denna avgörande match skulle få ett dramatiskt avslut – förlängning väntade.

En ramträff ifrån

Kristianstad skapade ett visst tryck i första förlängningsperioden, då man fick spela powerplay de första sex minuterna. I andra övertidsperioden var det ombytta roller, där Väsby fick spela i powerplay i början. Och man tryckte på för att få ett avgörande – en ramträff ifrån var man för att få jubla.

I stället så kontrade Kristianstad och deras back fick på en pangträff och pucken gick rätt in bakom en för övrigt storspelande Linus Ryttar i Väsbymålet.

FOTO: Keith Rönnberg