Djurgården har haft ett succesivt säsong i år. Enbart tre poäng till hade krävts för att titeln skulle gå till Stockholmslaget. Nu är man ute efter rejäla förstärkningar inför kommande årets upplaga av Allsvenskan, och åter ett försök till att ta hem titeln och koras till svenska mästare. 


Så här dags på året må det möjligtvis vara tämligen lugnt på fotbollsplaner runt om i Sverige, men bakom kulisserna är det fortsatt högt tempo som gäller. Spelartruppen ska byggas innan det åter är dags att bege sig ut och kämpa om den största fotbollstrofén på svensk mark.

Stockholmslaget Djurgårdens IF väljer nu att titta på vad som hade varit en oerhört stor förstärkning i spelartruppen. Enligt Sportbladet må det vara just Atlético Madrids Ivan Saponjic – som verkar stå högt på Djurgårdens intresselista. 24-åringen har minst sagt spännande meriter att luta sig mot.

Bland annat vann Saponjic U20 VM med sitt serbiska landslag. Därefter gick han till den portugisiska ikonklubben Benfica. Där blev det spel i andralaget innan Saponjic lånades ut till belgiska Zulte Waregem. Till Madrid kom Saponjic under sommaren 2019 och han har startat för Atlético i sammanlagt fem matcher. Hans spanska äventyr förknippas dock mest med Cádiz – dit Saponjic lånades i början utav detta året.

Det återstår att se om Djurgården kan få loss den serbiske anfallaren från den spanska storklubben. Att det är just en anfallare man tittar på är inte särskilt förvånande. Djurgården har haft en hel del anfallsbekymmer under årets säsong och klubben jobbar med all säkerhet på att kunna ställa upp med en betydligt vassare anfallsuppställning under den kommande säsongen.

Djurgården vill dock inte vara tydligare angående ryktena gällande intresset för Saponjic. ”Jag kommenterar inte några enskilda spelare” – säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet. Han tillägger: ”Det är inte konstigt att det spekuleras under den här delen av året. Vi har kontakt med en del spelare, men enskilda namn vill jag inte kommentera”.