HOCKEYETTAN Förlustspöket har bokstavligen bitit sig fast hos Sollentuna Hockey. I norrortsderbyt mot Wings fick man en drömstart. Det slutade med ett nytt haveri och laget är cementerat i botten.

Allt verkar ha gått i lås för Sollentuna Hockey denna säsongen, även om det såg ut som man fått lite medvind under sista delen av grundserien, med 6 raka vinster.

I fortsättningsserien har förlustspöket på nytt formligen klistrat sig fast i Sollentunas omklädningsrum. Det spelar ingen roll om det varit borta eller hemma.

Fram till norrortsderbyt, på hemmaplan, mot Wings under söndagseftermiddagen, alla hjärtans dag, hade laget inkasserat en seger, tre oavgjord och sju förluster under ordinarie matchtid.

Därför kan man sätta ordet ”drömstart”. För när drygt fem minuter hade avverkats av norrortsderbyt hade Sollentuna gått upp i en 2-0-ledning. Då vaknade tydligen gästerna till och insåg att det var hockeymatch. Strax innan powerbreaket gjorde Wings 2-1.

Det var början på en ”kraschlandning för hemmalaget. Inom loppet av 1:27 hade 2-0-ledningen förvandlads till ett 2-4-underläge när man klev av isen efter första perioden. Det blev en mållös mittperiod trots mängder av skott (15-7 till Sollentuna). Sollentuna lyckades inte återhämta sig efter den chockavslutningen man fick i första. Wings såg till att få sista ordet, målmässigt, när man med 39 sekunder kvar gjorde 2-5.