• Ingredienser
  • 500 g grytbitar av nöt eller vilt
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc kantarellfond
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 5 dl vatten
  • Salt
  • 2 dl Matlagningsgrädde
  • Champinjoner
  • Öl

Till servering:

kokt potatis eller ris

crème fraiche att klicka på

Enkel och mustig höstgryta som passar till vardag som fest. Mört kött, smakrika grönsaker och en klick crème fraiche går garanterat hem hos hela familjen!

Tillagningstid: 10 min + 2,5-3 tim koktid

4 portioner

Gör så här

  1. Skala morötter och lök. Slanta morötterna och klyfta löken. Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.
  2. Lägg alla ingredienser (vänta lite med champinjonerna) i en gryta eller kastrull med tättslutande lock. Låt småkoka 2 ½–3 timmar, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Rör om då och då.
  3. Servera grytan med kokt potatis eller ris, och gärna en klick crème fraiche.

*Bild: Becca Tappert * Unsplasch