RECEPT från Thecloudberryfood När man tar en kladdkaka till en helt annan nivå🤤 Skrämmande god!
Snickerskladdkaka, 10 bitar:

Kladdkaka:
150 g smör
100 g mörk choklad, 70%
2 msk jordnötssmör
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Nougatfluff:
1 burk marshmallowfluff
1.5 dl chrunchy jordnötssmör

Jordnötskola:
220 g mjuk gräddkola, t.ex. werthers
2 msk vispgrädde
2 dl salta jordnötter

Garnering:
200 g choklad av valfri sort

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en avlång brödform, cirka 30 x 12 cm.

Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
Vänd försiktigt ned kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet.
Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp i cirka 3 timmar.

Gör nougatfluffet.
Rör ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke.
Värm mikron i cirka 20 sekunder på full effekt.
Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet i cirka 10 minuter.

Gör jordnötskolan.
Smält karamellerna tillsammans med grädden i 15-sekundersintervaller i mikron på full effekt. Rör om då och då tills all kola smält.
Rör ner jordnötterna och häl blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp i cirka 20 minuter.

Smält chokladen över vattenbad och ringla den sedan i ett fint mönster över kakan. Låt stelna helt före servering.

Recept från matinspiratören: https://www.instagram.com/thecloudberryfood/