Netflix känner vi alla igen för film och tv-serier, vilket också är det som står för huvudutbudet och det som är själva anledningen till att Netflix finns. I samband med den hårda konkurrens som Netflix för tillfället upplever krävs det dock kreativitet och att kunna urskilja sig från mängden. Kan spel vara vägen framåt?


Netflix Gaming vänder sig mot spelare på mobila enheter och erbjuder för tillfället fem spel. Två av dessa vänder sig i sin tematik till världssuccén Stranger Things och heter Stranger Things 1984 samt Stranger Things 3: The Game. Till de övriga spelen hör Shooting Hoops, Card Blast och Teeter Up.

Det ska sägas att Netflix är precis i början av sin spelsatsning och att det med all säkerhet tillkommer flera titlar längre fram.

Vilka enheter stöds?

Spelare över hela världen kan spela Netflix spel via Android och iOS enheter. Andra enheter, så som datorer och konsoler stöds inte för tillfället.

Vad behöver jag?

Du behöver ha ett Netflix konto. När det gäller spelens tillgänglighet kommer vissa spel gå att spela offline medans andra kommer kräva uppkoppling.

Netflix uppger att det inte kommer finnas några köp överhuvudtaget inuti själva spel. Detta innebär att spelarna behöver inte oroa sig för mikrotransaktioner så länge Netflix behåller den här modellen. Kort sammanfattat – den enda summan ni betalar är för själva Netflix konto, precis som det var hittills.

Alla spel hittar ni sedan enkelt inuti själva Netflix appen. Därifrån navigeras ni vidare till nedladdningen utav ert valda spel och sedan är det bara att spela på.

Det återstår att se huruvida den här optimiska men till en viss del också osäkra satsning går hem. Det självklara är att Netflix här ger sig möjlighet att locka en helt ny kundgrupp. Samtidigt finns det en risk för kritik, om inte spelsektionen håller måttet.

Dessutom kan nuvarande nöjda användare möjligtvis börja känna en viss oro för att Netflix kanske vänder bort fokus från det primära, som ju trots allt är streaming av videoinnehåll. Däremot, om satsningen skulle bli en lyckad sådan så kan Netflix återigen vara vägledande och föra samman spel samt filmer & serie underhållning i ett. Ett koncept som möjligtvis kan vara den rätta blandning för den moderna kunden.