STOCKHOLM I augusti och september anmäldes många sexuella ofredanden samt en våldtäkt i Blackeberg i västra Stockholm. En man är i dag anhållen och misstänkt för brotten.

I slutet av augusti fick polisen in samtal att en man tittat in genom fönster på bostäder på nedre botten i Blackeberg. Den 16 september blev en kvinna överfallen och våldtagen i sin bostad. De sexuella ofredandena fortsatte men det var sporadiskt mellan anmälningarna. Tekniska spår kunde säkras, men gärningsmannen fanns vid tidpunkten inte i polisens dna-register. Men polisen kopplade ihop våldtäkten och de sexuella ofredanden varpå en intensiv jakt på gärningsmannen startade, står det på polisens hemsida.

Sent på kvällen den 24 oktober grep polisen en misstänkt gärningsman. Dagen efter kom dna-svaret att mannen kan knytas till brottsligheten i Blackeberg.
– Vi känner oss säkra på att gärningsmannen bakom just dessa brott i Blackeberg är gripen men vill ändå påtala vikten för allmänheten att alltid anmäla dessa brott, säger Emir Gazibegovic, operativ samordnare vid polisen i Vällingby, till polisen.se

Gärningsmän bakom sexualbrott begår ofta en serie av brott. Anmälningar är därför av yttersta vikt för polisen för att kunna göra en rätt bedömning av läget.

Mannen misstänks nu för våldtäkt samt ett antal sexuella ofredanden, men polisen misstänker att mörkertalet är stort, enligt polisen.se