Vi tackar Linda för sitt inskickade recept på smarrig rostbiff på vilt.
Kör en fin bit fryst älginnanlår på ca 60 grader i ugnen till den når en trevlig temperatur på 60-70 grader beroende på hur du vill ha ditt kött.
Går självklart bra med nötkött om de är brist på älg😉
De tar 10-12 h beroende stekens vikt.

Saltlag: 
1 liter vatten 
1-2 dl rödvin
1 dl salt
2 klyftor vitlök delade i mindre bitar 
1 lök delad i bitar
Några pepparkorn och enbär
Några tsk valfria örter t ex timjan och rosmarin 
Koka ihop ca 5 -10 min

Kallna och lägg i den färdiga steken.
Låt dra i kylen gärna över natten.

Skiva i tunnt skurna skivor.

Örtagårdsås:
Vispa 3 dl grädde
Blanda i ca 1 dl Cremefraich 
Dra i ett par klyftor vitlök 
Massa örter som persilja,timjan, dragon oregano helt efter smak och tycke.
Salt och peppar 

Servera med t ex potatisgratäng 
Mvh Linda Leijon