Ett företags logotyp är i allmänhet det första människor ser om de tittar på en produkt, marknadsföringsmaterial eller en webbplats. Det är en viktig aspekt av ett företags varumärkesprocess på grund av dess framstående position och närvaro på alla tryckta och digitala tillgångar. Logotyper är mest effektiva när de skapar en positiv, känslomässig och minnesvärd koppling till målgrupper. Att arbeta med en byrå eller anställa en designer garanterar nästan alltid goda resultat, om än till en högre kostnad.

Om du skapar ett nytt företag är dessa fem bästa logotypdesignappar ett bra ställe att börja lära sig om och finjustera den logotypestetik du vill ha.

 

 

DesignHill är nummer ett.

Designhill
är världens mest populära kreativa marknadsplats, där företag och privatpersoner kan hitta mönster av hög kvalitet från professionella designers och enstaka produkter som skapats av oberoende artister. Allt Designhill gör bygger på kreativitet. Från logotyper till broschyrer, visitkort, förpackningar och etiketter, vi har täckt dig. Användare behöver inte delta i självstudier för att navigera i Designhill, till skillnad från med grafiska designverktyg. Designhill kräver ingen tidigare erfarenhet, och även icke-tekniker kommer att tycka att det är enkelt att använda. Denna logogenerator utvecklar din design efter att du har svarat på några grundläggande frågor, snarare än att använda sofistikerade funktioner.

 

Canva är det andra alternativet.

Canva
är en online design- och publiceringsplattform som grundades 2013 med målet att ge vem som helst i världen möjlighet att designa vad som helst och publicera det var som helst. Canva fortsätter att tillhandahålla nya logotypmallar av hög kvalitet. Detta grafiska designverktyg är idealiskt för lagarbete eftersom det tillåter flera användare att enkelt göra ändringar och hantera projekt, vilket gör det till det bästa valet för samarbete. Canva är tillgängligt som ett webbaserat program eller som en mobilapp. Detta grafiska designverktyg innehåller ett stort antal högkvalitativa mallar och låter dig skapa din egen logotyp eller använda verktyget för att skapa logotyp.

 

Inkscape är nummer tre.

För GNU/Linux, Windows och macOS X, Inkscape
är en gratis och öppen källkod vektorgrafikredigerare. Den har mycket funktionalitet och används bland annat för tecknade serier, clipart, logotyper, typografi, diagram och flödesscheman. Den använder vektorgrafik, som möjliggör skarpa utskrifter och återgivningar i valfri upplösning, i motsats till rastergrafik, som begränsas till ett fast antal pixlar. Inkscapes huvudfilformat är det standardiserade SVG -filformatet, som stöds av en mängd andra applikationer, inklusive webbläsare.

 

Gravit Designer, nr. 4

Gravit Designer

är ett plattformsoberoende program för vektorgrafik som är helt gratis. Skapa former, linjer och punkter för att ge ditt arbete en anmärkningsvärd form. Använd delade stilar, symboler, ankare och sidor för att skapa mockups och trådramar. Designer inkluderar de fotoeffekter man behöver för att ändra sina fotografier, från färg- och belysningsändringar till filter och blandning.

Oavsett om du producerar grafik för marknadsföringsmaterial, webbplatser, ikoner, UI -design, presentationer eller sociala medier – eller bara vill göra cool konst – Gravit Designer PRO ger dig all kraft, precision och flexibilitet du behöver. Du har tillgång till en komplett verktygsverktygssats som får omfattande kontroll över din typografi: typsnittstilar och vikter, kantning, rad, tecken och styckeavstånd med Pen, Bezigon och fördefinierade former med smarta kontroller. Alla med förmågan att göra icke-destruktiva ändringar i ärendet.

Hoppas du fick lite mer information och kanske hittade ditt verktyg för din nya logotyp!

För mer artiklar om software tips&tricks besök gärna min blogg här…..

Jan-Erik Lindblom