INNEBANDY Under söndagen kom värmlandsgänget från Karlstad på besök till K-Rauta Arena. Matilda Sjödin verkar trivs med innebandy just nu. Nya mål och poäng från hennes klubba – ledde till nya triumfer för Täbygänget.

Efter en trög säsonginledning kan man konstatera att Täby FC:s damer funnit nycklar att vinna matcher. Inför hemmamatchen mot Karlstad IBK hade man lyckats besegra Endre, Sirius och Rönnby.

Det vill säga att Täby var obesegrade under 2021. Signumet i samtliga matcher är att Täby haft ledningen med några mål men att i matcherna ändå blivit spännande mot slutet, då motståndarlaget nästan kommit ikapp målmässigt.

Matchen mot Karlstad var inget undantag. Gästerna tog ledningen. När andra perioden drog igång vaknade Täbysnipern Matilda Sjödin till och passningar av både Ranja Varli och Felicia Forsmark gav utdelning genom att göra 1-1 och 2-1. Med nio sekunder kvar av perioden slog landslagsbacken Lisa Carlsson till och gav laget en 3-1-ledning inför tredje.

Sjödin såg till att Täbyledningen blev 4-1 efter drygt åtta minuter av tredje.

Men så var detta med att knyta ihop säcken. Karlstads Luize Bilinska gjorde både 2-4 och 3-4 inom loppet av dryga minuten. Och matchen fick en spännande avslutning, där Täby trots att gästerna plockade målvakten knöt ihop säcken och tog sin fjärde raka vinst.

Om tre dagar så väntar ny hemmamatch – mot tabelltrean Pixbo Wallenstam.