HOCKEY SHL har gått in i de olika slutspelsfaserna. Djurgården lyckades ta sista platsen till ett play-in med två poängs marginal. I potten finns en kvartsfinal. Motståndet man ska slå ut är Frölunda – och nu är Stockholms Stolthet nere för räkning.

Det är verkligen inte Djurgården Hockeys säsong i år. Man lyckades ta sig till ett play-inspel, med två poängs marginal till IK Oskarshamn, där en kvartsfinalplats finns i potten.

Men då gäller det att besegra de regerande svenska mästarna från 2019, då ingen korades till Svenska Mästare 2020, Frölunda i en matchserie i bäst av tre.

Och det började bra.

Backen Tom Nilsson tryckte in 1-0 efter bara dryga två minuters spel. Trots klar skottdominans av Göteborgarna så lyckades Djurgården behålla sin 1-0 ledningen efter första perioden.

Men i andra, när matchklockan skulle passera 08:00, kom så kvitteringen från Frölunda. Och bara en sekund kvar innan ”hesa fredrik” tjöt på hovet för andra periodens slut, gjorde gästerna även ledningsmålet. Djurgården gjorde ett tappert försök att få in kvitteringspucken genom att plocka målvakten. Men då erövrade Frölundaforwarden Nicklas Lasu pucken och slog till för allt han kunde några få meter utanför det tomma målet och 3-1var ett faktum.

Djurgården är nere för räkning och måste vinna de två matcher som återstår, där bägge spelas i Göteborg, i denna matchserien för att nå en kvartsfinal.