FOTBOLL Påskhelg – då sparkade ettanfotbollen igång. Assyriska FF är tillbaka i serien efter två års spel i division 2. Laget fick en ”välkommen tillbaka” – match som de helst glömmer direkt.
Jag vet inte vad som gick fel egentligen, säger Assyriska tränare Johan Ländin efter matchen till sportexpressenplay.se.

Assyriska FF, från Södertälje, är efter två säsonger i division 2 tillbaka i herrfotbollens tredje högsta serie. Och i premiären var det Täby FK som skulle stå för motståndet på Södertälje Fotbollsarena.

Men matchen i sin helhet vill spelare och ledare glömma ganska så snart.

–Det var inte mycket som stämde och om vi ska ta detaljerna kan jag hålla på ganska länge. Det jobbiga var att vi inte kände igen laget alls om man tittar tillbaka på de senaste träningsmatcherna, säger huvudtränaren Johan Ländin som är tillbaka i klubben och konstaterade att Täby hade en 4-1-ledning efter de första 45 minuterna.

I andra halvlekens början fick Assyriska en straff tilldömt sig. Ett läge som skulle kunna förändra matchenbilden för hemmalaget. Men en annars så säker målskytt Antonio Yakoub missade och Täby fick därefter in ytterligare två innan Linus Hillmer, som kom in några minuter innan pausvilan, kunde göra 2-6.

Matchen slutade med en 2-7 förlust, då Täby gjort sista målet på tilläggstiden.
– Vi sa i pausvilan att vi skulle skapa tryck och fick straffen där i början, men det var inte vår dag helt enkelt, konstaterade Ländin och tillägger:

– Vi får prata igenom denna matchen när vi träffas på onsdag igen och gå vidare.

För Assyriskas del väntar en lång resa uppåt landet – där IFK Luleå står för motståndet.