Det kommer bli en oerhört spännande fotbollslördag i Damelitettan imorgon, när serien ska rundas av. Det har varit tjugofem oerhört intressanta omgångar som producerat många spännande matcher, men det hela kommer trots allt att avgöras i de allra sista duellerna – åtminstone när det gäller Brommapojkarnas samt Uppsalas damlag, som kämpar om en plats i Allsvenskan. 

För BP väntar ett av de viktigaste matcher i hela säsongen. Laget ligger precis under sträcket till avancemang, men har liga många poäng som det, för tillfället avancerade laget, Uppsala. Anledningen till detta är att Uppsala har en bättre målskillnad (åtta mål skiljer lagen åt), vilket innebär att om både Uppsala och BP går segrande ur sin kommande match, så kommer det att bli Uppsala som går vidare till Damallsvenskan kommande säsong.

Det finns ett vild scenario på bordet också. Om nu BP hade gjort sin livsmatch och vunnit med 10:0 samtidigt som Uppsala vinner sin match med endast 1:0, så  skulle det innebära att BP går vidare då BP skulle i sådant fall ha ett måls marginal till godo på Uppsala. Detta scenario är dock en högst osannolikt sådan och det mest enkla och sannolika kalkylering är att det helt enkelt kommer krävas att Brommapojkarnas damer tar mer poäng än Uppsala för att säkra en plats i Damallsvenskan.

Brommapojkarna kommer senast från en vinst när man besegrade Jitex Mölndal på bortaplan med 2:1. Det var en duell som BP avgjorde som först i den 86:e minuten när Klara Andrup nätade. Imorgon väntar den sista matchen för säsongen där Älvsjö AIK står för motståndet. Matchen spelas på Grimsta, avsparken är klockan 14:00. Uppsala kommer få möta BPs senaste motståndare Jitex Mölndal och kommer ha en hemmaplans fördel precis som BP.