HOCKEYETTAN Det börjar dra ihop sig och hockeyettans grundserie är inne på upploppet. Vallentuna verkar inte kunna göra om fjolåret resultat – spel i allettan.

Det verkar inte finns något ljus i tunneln för Vallentuna Hockey. Inför säsongen värvade man friskt och hade på pappret ett lag som skulle vara med om att fightas om de bättre tabellplaceringarna.

Så kom Coronaviruset in i laget och härjade. Det gjorde att laget fick skjuta upp flertalet matcher. Nu har laget börjat komma ikapp, sett till antalet spelade matcher, men det har gett vissa negativa effekter.

Vallentuna Hockey har inte kommit upp i kapacitet vilket gjort att förlusterna också kommit. Fredagsmatchen, på hemmais, mot Segeltorp gav inget större hopp för att Vallentunagänget ska nå allettan. Redan efter första perioden hade laget ett 1-3-underläge.

Och det inget bättre i andra perioden. Gästerna gjorde två mål inom loppet av en minut, 1-5, då stod matchklockan på 4:26. Vallentunaforwarden Victor Andersson såg till att göra 2-5 inför tredje.

Även om Vallentunas tränarduo Österblom/Kullerback gjorde allt för att komma ikapp, plockade målvakten med 5 minuter kvar, så gav det ingen effekt utan man fick kliva av med en ny tung förlust.

Chansen till allettanspel för Vallentuna försvinner allt längre bort. Det är fyra matcher kvar av grundserien och laget ligger fem poäng ifrån en plats till allettan.

FOTO: Skärmdump swehockey.se