HANDBOLL/MÄRSTA En besvikelse för Skånela att inte ens hamna på kvalplats denna säsongen. Nu ser man över herrtruppen och flera spelare har lämna. Men också flera nyförvärv och förnyat kontrakt har gjorts efter att säsongen var över. Det samma gäller damlaget – där flera spelare förlängt och några har lämnat.

Skånela hade en tanke att utmana Hammarby om seriesegern den gångna säsongen och ta klivet upp i det stora finrummet för herrhandbollen – Handbollsligan.

Men Märstalaget fick en tung start – bara två segrar i de sex första omgångarna. Men från omgång sju fram till nyår var Skånela ett av de formstarkaste lagen i serien, en förlust på sju matcher. Därefter var förlustsviterna fler än segersviterna. Skånela kunde efter att man vunnit sista matchen i grundserien, på bortaplan, mot Lindesberg med uddamålet 38-37 konstatera att laget hamnade på en sjätte plats – nio poäng från en kvalplats till handbollsligan.

Sedan några veckor tillbaka har laget både gjort nyförvärv och förlängt kontraktet med flera spelare.

Bland annat har huvudtränare Jimmy Karlsson fått en ny medarbetare, Mattias Flodman, då hans tidigare kollega Kalle Andersson fått andra uppgifter i klubben.

Senaste nyförvärvet som herrlaget presenterade var Isak Svarén – från IFK Skövde.

–Med Isaks signering är pusslet nästan lagt inför kommande säsong. Jag är så klart mycket nöjd med att Isak kommer att spela med Skånela. Vi har letat efter unga killar med sina bästa år framför sig på den positionen och där har vi fått en fullträff. Isak är en kille som tar handbollen mycket seriöst och drömmer stort. Han är villig att lägga ner tiden och kraften som krävs för att ge sig själv chansen att bli så bra som möjligt. Känslan är att vi kommer att vara starka på H6 denna säsong, säger Jimmy Karlsson till klubbens hemsida.

Inga nyförvärv presenterade

Damlaget har också haft en tuff säsong. Laget skulle återigen bli inblandade i bottenstriden. Men den här säsongen klarade man med god marginal vara över det negativa strecket. Säsong 2020/2021 summerades med nio segrar, två oavgjorda och elva försluter – en tionde plats i tabellen.

Efter att sista matchen, där man vann mot GT Söder, var färdigspelad 28 mars, har en spelare lämnat, Moa Andersson, som flyttar hem till moderklubben Kungsängens SK. Några nyförvärv har laget ej presenterade ännu.

Däremot har en hel del kontraktsförlängningar noterats. Den senaste är Amanda Winelund. Som dessvärre varit skadad och som nu längtar efter att göra comeback igen. Något tränare Fredrik Söderberg Wernheim ser fram emot.

–Amanda har en rutin som blir värdefull i vår trupp. Hon kommer att bidra med tuffhet och styrka som vi kanske har saknat lite i vårt försvarspel vilket också blir viktigt. Den är en spelare som har varit i klubben länge och det är alltid kul att vi får behålla våra spelare och att dem fortsätter sin satsning hos oss. Amanda har varit skadad under en tid nu och har varit saknad på banan och jag ser framemot att se henne spela igen, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: Bosse Andersson