Frågorna är många. Hur ser Stockholm ut? vilka prioriteringar behöver göras? och så vidare. Kristina Alvendal, från stadsutvecklarna leder ett samtal med sju representanter från de politiska ungdomsförbunden. 

Levande och trygga städer förenar dem alla. Vägen dit skiljer dem åt.

Idag meddelas i ett pressmeddelande att det åttonde avsnittet av podcasten Stadsutvecklarna där diskussionen kretsar kring konsten att bygga en levande stad, med särskilt fokus på ungas förväntningar och krav på en mer inbjudande, upplevelserik, trygg och dynamisk tillvaro i staden.

Några frågor som diskuteras är huruvida urbaniseringen är positiv för de svenska städerna, hur vi ska få urbana verksamheter som nattklubbar, kultur, caféer och restauranger att prägla nya stadsdelar och om det kommunala planmonopolet utgör ett hinder för levande städer eller inte.

– Våra gästers röster visar hur viktigt det är med unga människors perspektiv och input så att vi kan planera för och bygga vad som kan bli Stockholms mest moderna stadsdel Värtahamnen. Glädjande för oss alla som utvecklar städer är att det råder enighet om att en stad aldrig blir färdigbyggd, säger Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

För första gången har vi även spelat in Stadsutvecklarna som vodcast.

Medverkande gäster är Alma Carlsson, ordförande för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund i Stockholm, Anton Holmlund, social- och bostadspolitisk talesperson för Liberala Ungdomsförbundet, Clara Thor, kultur- och demokratipolitisk talesperson för Grön Ungdom, Henric Colliander, bostadspolitisk talesperson för Ungsvenskarna, Nike Örbrink, förbundsordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet, Réka Tolnai, förbundsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund och Sofia Höglund, ledamot i förbundsstyrelsen för Moderata Ungdomsförbundet. Programledare är Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

Du finner Stadsutvecklarnas jubileumsavsnitt och vodcast här:
https://www.youtube.com/watch?v=fXT7_EV3ttI

Podcasten finns där poddar finns och på följande länk:
https://stadsutvecklarna.libsyn.com/jubileumsavsnittet