TÄBY Byggnationer och nyetableringar pågår för fullt i hela Täby Kommun. Till exempel ska Galoppfältet bli ett helt nytt område – Täby Park. I Arninge – ett industiområde till stora delar – strax norr om Täby byggs bostäder och köpcentrumet  som funnits där håller på få ett rejält lyft. Nu står det även klart  att världens näst största lågpriskedja kommer etablera sig där.

Norr om Täby finns området Arninge – som länge varit ett industriområde – som håller på att förnya sig. Från att varit ett litet köpcentrum med några butiker kommer allt fler storkedjor in och etablera sig.

Bland annat har Dollar Store och Lidl slagit upp portarna till nya butiker. Enligt Dagens Industri, som var först att rapportera om det, ska det vara klart att den amerikanska lågprisjätten Costco kommer att finnas där. Enligt tidningens uppgifter ska butiken vara runt 13 000 kvadratmeter.

I ett pressmeddelande, enligt nyhetssajten Breakit.se, kommer detta vara första steget i etableringen i Sverige och Stockholmsregionen.

-”Costco är mycket glada över att kunna erbjuda vårt koncept med medlemskap till Täby och den bredare marknaden i hela Stockholmsregionen inom en snar framtid. Vi kommer att erbjuda konsumenterna ett brett utbud av kvalitetsprodukter och tjänster till låga priser”, säger Costcos talesperson.

FOTO: pixabay.com