Djurgårdens resa genom SHL har till stora delar bestått av elände. Stockholmslaget ligger på sista placering långt ner bakom näst sista Timrå och allt pekar mot att det väntar ett kvalspel för det ikoniska laget. Klubben väljer nu att förstärka spelartruppen inför vad som kommer bli oerhört viktiga matcher framöver. 


Den allra största nyheten blev Dick Axelssons comeback. Den superrutinerade forwarden Axelsson slutade i klubben efter fjolårssäsong och allt pekade mot att det var slutspelat för 34-åringen. I och med Djurgårdens tuffa läge valde dock klubben att återigen kontakta ikonen, och svaret blev ja. Nu laddar Axelsson för att återigen få spela SHL hockey.

Det såg ut att en till storprofil skulle få ansluta till truppen. Den rutinerade norrmannen Patrick Thoresen rapporterades vara aktuell för Djurgården. Igår kom dock uppgifter om att det norska laget Storhamar, där Thoresen gör succé i årets säsong, kommer inte släppa Thoresen till Djurgården.

Klubben har däremot lyckats värva backen Cameron Schilling, som under denna säsongen snittat 13 poäng på 19 matcher i sin före detta klubb Abbotsford Canucks, laget som spelar i AHL. En annan spelare som också ryktas vara på väg till Stockholmslaget är före detta Skellefteå spelaren Tim Söderlund. Denna säsong har Söderlund pendlat mellan AHL laget Bakersfield Condors och ECHL laget Wichita Thunder, där det blev nio poäng på åtta spelade matcher.