NYNÄSHAMN Bor du i Nynäshamn har du troligtvis gått en promenad kring Ringvägen, eller Strandvägen som den egentligen heter. Men planerar du ett besök i Nynäshamn får du här ett smakprov på Nynäshamns vackraste platser, alla under samma promenad.

Ringvägen Nynäshamn Foto: Emma Broberg

Strandvägen, även kallad för Ringvägen bland invånarna, är en populär promenadrunda längs havet i Nynäshamn. År 1912 asfalterades vägen för att invånarna och besökarna enklare skulle kunna följa de Olympiska sommarspelen, en tävling i segling.

Ringvägen är en 6 km lång och visar de vackraste som staden har att erbjuda. Små vackra rastplatser, härliga badstränder och vacker natur däremellan. Med endast räcken strategiskt placerade mellan de stora bergen ser du det glittrande havet genom större delen av tiden under din promenad.

Många av invånarna anordnar picknikar, rastar hundarna, promenerar med sina familjer, eller tar en promenad i ensamhet för att rensa tankarna. Längs hela den enkelriktade slingriga vägen finner du små parkeringsplatser, en grillplats och små träningsstationer för den som vill mer än bara promenera. I slutet av vägen hittas Lövhagen, en härligt Café och ännu ett populärt resmål under sommartid, som även har vandrarhem för den som vill uppleva naturen en längre tid.

Välkommen på Nynäshamns mysigaste promenadrunda!