BERGSHAMRA/ SOLNA

Solnapolisen uppmanar nu till extra vaksamhet via sociala medier, efter att korvar med rakblad ska ha påträffats i den populära Tivoliparken i Bergshamra, Solna kommun.

Enligt tips till polisen, så har korvar fyllda med glas och rakblad under den senaste tiden placerats ut vid Tivoliparken, där många hundägare rastar sina hundar.

Matti Dordlofva, som är operativ samordnare vid Solnapolisen, säger att det är ett brott att aktivt försöka skada djur och hoppas att den som ser något ska höra av sig till dom.

Polisen uppmanar alla hundägare runtom Bergshamra, att vara extra uppmärksamma och har enligt mitt i, ingen information om att någon hund ska ha skadats och det ska heller inte ha gjorts någon polisanmälan.

Reaktionerna i området är starka och hundägaren och Bergshamrabon Eva berättar för Stockholmstelegrafen att det är väldigt oroligt, obehagligt och att hon därför tänker undvika att ta sina hundpromenader runtom parken en tid framöver. Hon förstår inte heller varför man vill skapa denna rädsla hos alla hundägare.

Bild: Google map