Det har brunnit kraftigt i en gammal kolsyrefabrik i Liljeholmen inatt.

Branden startade vid 23-tiden på fredagskvällen och både kustbevakningen och sjöräddningssällskapet var på plats för att bistå räddningstjänsten under släckningen.

Hela byggnaden har rasat ihop och insatsen är nu ganska passiv med endast två stationer kvar på plats men räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen under hela dagen. Det är oklart vad som orsakade branden men polisen utreder den som misstänkt mordbrand.

-Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Det är olika omständigheter på platsen, exakt vad kan jag inte gå in på, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl på polisen i Stockholm, till Aftonbladet

uppdatering 1/8 klockan 19.50

Flera av de glödande brandhärdarna blossade upp igen under Söndagseftermiddagen. Strategin är att så långt som det är möjligt låta brandhärdarna självdö, dock är det en långsam process.

-Släckningsarbetet är komplicerat, vi kommer förmodligen att vara kvar på platsen minst ett par dagar till, säger Moa Hummelgård, operativ chef i Räddningsregion Mitt, till DN

Hon säger också att;

-Vi har en delikat situation. Dels kan vi inte gå in på grund av rasrisken, dels kan vi inte lägga så mycket vatten vi skulle vilja på grund av att marken är så kontaminerad och vi vill inte att den ska läcka ut i Mälaren.