Meddelar härmed att jag ställer upp som partiledare, skit samma vilket parti. Jag vill spä ut matriarkatet och utjämna könsskillnaderna. Män som partiledare är utrotningshotade och bör rödlistas.

MP är könsneutrala tack och lov. Men av de sju andra partiledarna är fem kvinnor. Än värre i grannländerna. I Danmark är Mette Frederiksen statsminister. Sanna Marin i Finland chefar över en regering där flesta tunga ministrarna är kvinnor. Samma kvinnodominans gäller för finska partiledarna. I Norge var regeringen tills nyligen ledd av Erna Solberg. Islands regering styrs av valkyrian Katrín Jakobsdóttir. I Estland heter regeringschefen Kaja Kallas och i Litauen Ingrida Šimonytė.I Tyskland härskade länge kvinnliga nestorn, förbundskansler Angela Merkel. Ursula von der Leyen har EU-kommissionen i fast hand.

Sanna Marins regering

Med några undantag är nämnda kvinnor osedvanligt snygga och dessutom hälften så gamla som jag. Undrar om folk väljer sina ledare efter utseendet; bläddrar kanske foton på samma sätt som i Tinder?

Blir jag först bland männen att ta sig genom glastaket månntro?


/ Av Ingemar Lindmark