ETTANFOTBOLL Fotbollsäongen är igång. Ett vårtecken i allra högsta grad. Sex Stockholmsklubbar finns med i tredje högsta serien. Ett av dem är favoriter till att ta klivet upp – IF Brommapojkarna.

I fredags smygstartade fotbollssäsongen för Ettanfotbollens klubbar. Favoriterna, IF Brommapojkarna, tog emot Karlstad BK och man höll för trycket. Efter en mållös första halvlek lyckades laget göra två mål inom loppet av sex minuter.

Men det var matchens slutskede som skulle bli en snackis efteråt.
– Det som hände är väldigt tydligt och jag har redan sagt det. Jag försöker alltid respektera spelet fotboll och jag säger till mina spelare att respektera spelets regler. Brommapojkarna tog beslutet att hålla i bollen och stanna där och slå korta passningar och jag tycker inte det är att respektera spelet. Jag tycker det är väldigt tydligt, säger Karlstadtränare Konstantinos Panagopoulos till sportexpressen efteråt.

Brommapojkarnas tränare, Christer Mattiasson svara på kritiken:
– Okej. Jag säger inget om det men om han inte tycker det var respektfullt får han stå för det. Jag vill inte uttrycka mig om det men jag är nöjd med att vi ledde med 2-0 och att vi kunde stå och hålla bollen sista fem minuterna.

Sollentuna FK och IFK Haninge, som var förra årets stora överraskning, hade sina premiärer under påskdagen. Båda lagen gjorde som IF Brommapojkarna, nollade sitt motstånd.

Sollentuna åkte hem från Örebro med en 3-0-seger. Medan IFK Haninge såg till att punktera matchen mellan matchminut 20 och 23, då man gjorde två mål.

I dag, annandag påsk, ska de tre sista stockholmsklubbarna ha sina premiärer.

Täby FK åker till Södertälje för att möta Assyriska FF, tillbaka i ettanfotbollen efter två säsonger i division 2 – Avspark 16:00.

Hammarby Talang fotbollförening, före detta IK Frej Täby, har begett sig norr ut för att möta Umeå FC, som bara fick ett år i superettan – Avspark 14:00

Samtliga ettanmatcher denna säsongen sänds via sportexpressens playkanal.