För några dagar sedan kom det fram en riktig intressant nyhet som framför allt Harry Potter fans kommer höja på ögonbrynen för. The Real Brandolorian, som streamar spel via Twitch och jobbar för Original Gamer Life, har i en intervju med tidigare EA anställd Kim Salzer fått reda på något som chockar. 


 Det var i en intervju med Kim Salzer, som tidigare jobbat med marknadsföring i Electronic Arts, som den chockande nyheten kom fram. I en fråga där Brandolorian ville få reda på huruvida Salzer kan komma på något projekt som hon var väldigt exalterad över och trodde mycket på men som aldrig såg dagens ljus, kom det fram att EA höll på med ett tämligen stort Harry Potter spel, ett spel som dessväre aldrig släpptes till allmänheten.

Det lovande projektet som Salzer själv har varit högst involverad i verkar ha haft en stor potential – åtminstone enligt Salzer själv. Spelet skulle ha varit ett MMO spel där spelarna hade fått interagera med varandra i Harry Potters värld. Projektet var faktiskt så långt in på utvecklingen att en beta version var redo. Fler detaljer om spelet som sådan får vi inte reda på, då Salzer av förståeliga skäl inte går in på detaljerna om det nu bortglömda spelet.

Anledningen till att Electronic Arts till slut valde att backa och inte ta projektet i hamn? Enligt Salzer har EA på den tiden genomfört en förändring i organisationen och ledningen trodde inte att det nya spelet skulle klara sig mer än två år. Med facit i hand kan detta ses som ett felsteg – inte minst med tanke på hur pass stort tema Harry Potter världen är och hur förväntasfullt spelarna väntar på det nya Hogwarts Legacy – som också den kommer utspela sig i den nu så välkända magiska världen.

Electronic Arts har utvecklat spel med Harry Potter tematik sedan 2001 ända fram till 2011. Spelen har haft blandade resultat och har inte gjort något större avtryck i spelvärlden som sådan. Det ovannämnda spelet Hogwarts Legacy som förväntas komma ut någon gång under detta året utvecklas av Avalanche Software.