Riot Games är i rampljuset. Efter att det välkända spelstudio under 2019 offentliggjorde att ett nytt fightingspel är i förberedelse har det gått ganska mycket tid – men nu vet vi äntligen lite mer om hur det nya spelet kommer att se ut.


Riot Games är framför allt kända för League of Legends, det legendariska online spelet som tog världen med storm. Numera är det nog väldigt få som inte känner till det här välkända fenomenet som satte Riot Games på kartan och som angav en klar riktlinje för genren MOBA, som har vuxit rejält genom åren.

Nu väljer dock Riot Games att ge sig in i fightinggenre, ett genre där spel som Street Fighter och Mortal Kombat är kända ansikten utåt. Project L som spelet heter, kommer dock ändå ta med sig en hel del inspiration från League of Legends universum, nämligen själva spelkaraktärer. Detta är ett intressant koncept som ger Project L en tydlig relevans då LoLs spelkaraktärer är också de, precis som själva spelet som helhet, väldigt kända.

Just igenkänningsfaktorn kan vara en lyckad strategisk drag. Riot Games får här en unik möjlighet att introducera den kommande aspiranten för sin passionerad och väldigt stor League of Legends spelarbas. Samtidigt kan spelarna som tidigare inte brydde sig om League of Legends få upp ögonen för den genom just Project L.

Den negativa nyheten är att spelarna kommer få vänta ett bra tag innan det lovande fightingspelet kommer ut på marknaden. Spelet befinner sig fortfarande i en uppbyggnadsfas och kommer inte släppas ut förrän tidigast under år 2023. Här kan ni dock åtminstone se en kort gameplay och bekanta er med Project L och dess spelkoncept.

Telegrafens spelgrupp på facebook: https://www.facebook.com/groups/412386973695225