RECEPT Alla gillar vi en ordentlig chokladboll, men sällan blir de så bra som på caféet när vi bakar dem själva. Men frukta icke, med detta recept får du de godaste chokladbollarna du någonsin satt tänderna i!

Ingredienser: (ca 45-50 st)

4 dl socker 
8 dl havregryn
2 dl kokos
8 msk kakao
8 msk margarin (120g)
4 ägg
4 msk vaniljsocker
+ ca 2 dl av det du vill rulla i. (T ex: kokos, pärlsocker eller strössel.)

Gör såhär:

  1. Låt margarinet stå framme en stund (eller ställ det i mikron i 10-25 sekunder, det ska inte smälta, bara mjukna!).
  2. Blanda allt i en bunke.
  3. Nu kan du antingen ta fram en sked för att skopa upp med, eller använda händerna direkt.
  4. Rulla bollar ca 3x3cm i diameter och lägg i skålen med det du ska rulla i.
  5. Ta tag i skålen och kör runt dom tills de är helt täckta. Klart!

Tips, skulle de bli för kladdiga för att rullas direkt så kan de stå i kylen 20–60 min för att bli lättare att forma.

Dessa går utmärkt att frysa in!

Gå nu och njut av de godaste chokladbollarna som finns!

Foto: Emma Broberg