KUNGSHOLMEN Ett omfattande vägarbete i korsningen Fleminggatan-Inedalsgatan gör att det blir långa bilköer, inte minst mot Stockholms city.

Så kör du just nu på Sankt Eriksgatan, eller angränsande gator i centrala Kungsholmen, och vill in mot Stockholms mer centrala delar så sväng inte in på Fleminggatan.

Där står trafiken i stort sett stilla, åtminstone strax efter 14 på onsdagen. Orsaken är ett mer omfattande vägarbete i korsningen Fleminggatan-Inedalsgatan. Flera stora arbetsfordon som jämnar till gatan tar mycket utrymme på platsen i riktning mot Stockholms central. Påverkas av vägarbetet gör även fortsättningen av Inedalsgatan upp mot Kronobergsparken. En vakt ser till att bilar som kommer ner för gatan inte kommer in på Fleminggatan utan får köra tillbaka.

Privata studentfirare och de som köar på Fleminggatan gör att trafiken korkar igen redan i korsningen Sankt Eriksgatan och Fleminggatan. Så ett råd kan vara att ta Norr Mälarstrand och in mot stan, om du alltså vill undvika bilköerna i centrala Kungsholmen just nu. Hur länge gatuarbetet pågår är oklart, men det kan fortsätta även i morgon, torsdag.