STOCKHOLM Under måndagen 31 maj sköts två män ihjäl. En skjutning på eftermiddagen i Husby och den andra kort innan midnatt i Hjulsta. 

Skottlossning i Husby
Larm om skottlossning i Husby kom till larmcentralen 15:30 och en person anträffades skadad. 

Vid 15:30 inkom det flera samtal till larmcentralen om skottlossning i närheten av tunnelbanan i Husby i Stockholm. Polis och ambulans påträffade en allvarligt skadad person som fördes till sjukhus med ambulans. Flera polispatruller är på plats och söker efter en misstänkt gärningsman. Platsen är avspärrad och även tunnelbanans trafik är stoppad. 

På polisens hemsida meddelas att brottet rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. 

Mord i Hjulsta
Polis och ambulans kallades till Hjulsta då flertalet personer ringt in om smällar som uppfattas komma från skjutvapen.

När polis och ambulans anlände påträffades en skottskadad man utomhus på en parkeringsplats.Varpå den allvarligt skadade mannen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. En förundersökning gällande mordförsök inleddes och brottsplatsen avspärrades av för teknisk undersökning.

En stor polisinsats pågick för att leta efter gärningsperson/personer och för att arbeta med brottsutredande åtgärder.

Polisen gjorde en uppdatering klockan 03:25 på sin hemsida att den skottskadade mannen avlidit. Mannen är i 30-årsåldern och anhöriga är underrättade.

Anders Djuresrad, biträdande chef vid lokalpolisområde Järva säger på polisens hemsida

– Det som skett är oacceptabelt på alla sätt. Det är fruktansvärt att man skjuter på öppen gata helt utan tanke på konsekvenser. Det är egentligen bara tur att inte fler blev skadade. Vi jobbar nu intensivt för att lagföra de som är ansvariga för morden, säger Anders Djurestad, biträdande chef vid lokalpolisområde Järva.

Polisen har genomfört omfattande brottsutredande åtgärder som teknisk undersökning, inventering av övervakningskameror och förhör. Detta arbete fortgår. Polisen utreder morden separat men undersöker samtidigt om det finns något samband. Polisen kommer att ha utökad polisiär närvaro i området för att förhindra fortsatta våldsdåd samt i trygghetsskapande och brottsutredande syfte.

Bild: pixeby