HÄSSELBY /STOCKHOLM

Två små barn hittades mycket svårt skadade under söndagskvällen utomhus vid ett bostadsområde i Hässelby, i västra Stockholm.

Polisen larmades klockan 21.46 på söndagskvällen av allmänheten, då två barn under tio år hade hittats allvarligt skadade på marken utanför ett flerfamiljshus i Hässelby.

Enligt Aftonbladet, så säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid polisensregionledningscentral, att man misstänker att barnen har fallit från hög höjd, från en bostad.

Polisen misstänker att de små barnen har knivhuggits i lägenheten och sedan kastats ut från en höjd på ungefär 15 meter, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Barnen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Man ska också enligt uppgifter till Aftonbladet, ha säkrat blod från lägenheten och påträffat en skadad person med koppling till händelsen.

Den skadade personen och ytterligare en vuxen person greps på söndagskvällen och enligt polisen så har barnen och de vuxna, en man och en kvinna, en nära relation till varandra.

De gripna personernas kläder uppges dessutom ha tagits i beslag.

Polisen meddelade på måndagsmorgonen, att ett av barnen har avlidit och att tillståndet för det andra barnet fortfarande är väldigt kritiskt med livshotade skador och att åklagare nu har anhållit mannen och kvinnan.

Båda misstänks på sannolika skäl för mord och mordförsök.