”Empathy Wreath” Lisa Marie Green håller upp ett av sina foton. Kan du gissa vad det är? (Svaret finner du längst ner på sidan)

Amerikanska konstnären LiMi eller Lisa Marie Green som hon egentligen heter, ställer ut moderna ikoner i aktersalongen på galleri Nordens ljus, båten som nu ligger nedanför St: Eriksbron på Fridhemsplanssidan.

 

Pråmen Nordens Ljus

Lisa Maries konst rör sig i områdena mellan installation, målning, foto och performance art och frågan som hon vill ställa nu är ”What saves you? ” Vad är det som räddar dig? Som frälser dig ? Som gör dig frisk? 

LiMi´s konstvärld har alltid utgått från hennes eget liv och frågeställningar:  livet som kvinna, som gravid, som frisk och sjuk och nu ställer hon ut sin konst på temat ”What saves you”

Stockholmstelegrafen är på plats precis när LiMi med hjälp av konstklubbsmedlemen Monica Ström börjar hänga upp tavlorna i salongen. 

LiMi och Monica Ström

Aktersalongen är liten men tavlorna får precis plats mellan fönstrena som vetter ut mot Karlbergskanalen. LiMi visar en tavla och berättar: 

-Jag fick en bit av en gammal kista av en vän som sa: Vill du ha den här? Kan du göra något av den? Skivan var så vacker i sig, så jag hade svårt att måla på den och täcka över det vackra träet, säger Lisa Marie Green. 

Men efter att vännen plötsligt blivit blind kom svaret. Det skulle vara något som man kunde känna på och LiMi har nu skapat ett konstverket ”The key to life ”  Grunden är kistbiten med ett hjärtformat nyckelhål i järn, en avtagbar nyckel som hänger på en mindre målad träkloss och på sidan visar hon att det även finns punktskrift med texten (spolier alert) ”The key to life is love!”

I Galleriet längst ner på båten kommer Anders Rising att visa sina foton från Cuba ” Casa de Carmen och andra kubanska kvinnors hem och konstnärerna, köket och konstföreningen och Galleriet Nordens Ljus hälsar alla välkomna. 

Vernissage 4 september kl 13 -16 Utställningen pågår till den 28 september.

Öppettider: Tisdag- fredag 11.30 -14.30 Lördagar 13.00 – 16.00

Svaret på frågan: Flytvästar med nödlampor!

 

Nordens ljus matsal och Harö krog