HANINGE Rena turen gjorde att ingen skadades när en stor sten flög i väg och slog igenom ett tak på en villa i Kolartorp i Haninge. Polisen misstänker att den kom från ett sprängningsarbete och har gjort en anmälan om framkallande av fara för annan.

Stockholmstelegrafen.se berättade redan för några dagar sedan om att polisen på sin hemsida skrev om sprängningsarbetet på en tomt i Kolartorp i Haninge. Enligt en person, vars hus inte blev skadat, kan den stora stenen ha flugit ett par hundra meter för att sedan landa på ett hustak. Där blev det en synlig skada efter hålet som stenen orsakade.

Polisen undersökte skadorna och informerades om att inte bara hustaket blev skadat utan även flera parkerade bilar som stod i närheten där sprängningen skedde. Även en del personer, som dock inte bor i området, ska ha fått lättare skador, enligt polisen.

Robert Björk, polisinspektör på Region Stockholms utredningsenhet, säger att polisen redan gjort en anmälan om framkallande av fara för annan.

Just nu är det litet svårt veta vart utredningen leder till men det kan också bli ett misstänkt arbetsmiljöbrott. Arbetsmiljöverket är inkopplat och tiden får visa vad deras utredning resulterar i, säger Robert Björk.

Men är det inte ovanligt att en så stor sten gjort skada på ett hustak och bilar har skadats på annat sätt?

Har man vidtagit alla nödvändiga åtgärder med ordentlig säkerhetsutrustning vid ett sprängningsarbete så ska ju inte stenar eller annat spridas. Men vi får som sagt se vad detta ärende, som kan ta tid att utreda, leder till, säger Robert Björk.

Stockholmstelegrafen.se har varit i kontakt med personer som fått något skadat av sprängningsarbetet, men de vill inte berätta om det nu. Åtminstone inte så länge som polisens utredning pågår.