(bild Pixabay.com)

Vilka är de bästa WordPress-temanen för personer som är nya på plattformen?

Att hitta ett lämpligt WordPress-tema kan vara svårt på grund av det stora antalet tillgängliga alternativ, och om du är ny på allt detta verkar de alla vara desamma.

De verkar fantastiska i förhandsvisningen, allt fungerar perfekt och du tror att allt är OK, men så fort du slår på den börjar det gå fel.

Det gäller även flera av premiumteman.

Så här är de brännande frågorna:

1: Hur avgör du vilka WordPress-teman som är lämpliga för nybörjare?
2: Hur kan du undvika att slösa dagar på att försöka göra det rätt första gången?

Det finns bara några få WordPress-teman värda att använda, och att välja ett av dem är ett klokt beslut som kommer att spara tid, pengar och stress på lång sikt.

Du kommer att lära dig vad några av dem heter och hur du får tag på dem i det här inlägget.

Låt oss få igång den här festen.

Vad är ett WordPress-tema och hur fungerar det?

Ett WordPress-tema är en samling filer som ändrar utseendet på din webbplats för besökare.

Filerna, som också är kända som WordPress-mallar, innehåller grafik, kod, stilmallar och andra element som gör det mycket lättare att skapa en blogg för folk som inte är webbproffs.

Extra funktioner i WordPress-teman gör det lättare att ändra färgschema, layout, sidhuvud, sidfot och andra viktiga justeringar.

Teman för WordPress är nödvändiga och kommer att göra våra liv enklare.

Vilken ska du använda då?

(Detta är  min egen åsikt och erfarenhet av dessa teman)

1: Neve

Ett utmärkt val av gratis WordPress-tema är Neve by Themeisle.

Neve-temat är ett populärt val för hundratals WordPress-webbplatser eftersom det är snabbt laddat, lätt och ständigt uppdaterat.

Det finns startsidor, men ett par är exklusivt tillgängliga för betalda användare, header-alternativ och Lifter LMS-kompatibilitet.

Neve är också kompatibel med stora sidbyggare som Elementor och Gutenberg, och den kommer med en mängd handledningar och en onlinegemenskap för support.

Höjdpunkter från Neve:

Nybörjarteman med en mobil-först-strategi för design och Page Builder-kompatibilitet är tillgängliga gratis.

2: ASTRA

Tiotusentals individer använder gratisversionen dagligen.

Du kan fortfarande använda startsidorna (även om många bara är tillgängliga för premiumkunder), och majoriteten av funktionerna är mer än tillräckliga för att komma igång med din blogg.

Supporten är sparsam, men med tanke på Astras popularitet kan du enkelt få hjälp och vägledning online. Det finns många gratis Facebook-grupper, forum och YouTube-videor tillgängliga för att hjälpa dig lösa dina problem.

Höjdpunkterna i Astra Free Theme inkluderar:

1: Facebook-grupper

2: Snabbt WordPress-tema
3: Sidbyggare stöds (Beaver Builder, Divi Builder, etc)
4: Det finns mycket hjälp tillgänglig online.

 

 3: OceanWP

Gratisutgåvan av Ocean WP:s tema kommer med en hel del funktioner. Det mångsidiga temat har en stor meny, mallar och är kompatibelt med alla större sidbyggare.

Det är inte lika snabbt som de andra (även om det inte är långsamt), men det är ett av de bästa gratis WordPress-teman för nybörjare och fungerar bra för e-handelssajter.

Möjligheten att utöka din webbplats med tillägg är en annan fördel med detta tema. Ja, dessa är inte gratis, men du kan använda gratisalternativen för att starta din blogg och sedan uppgradera när det är dags.

Höjdpunkter från Ocean WP Free Theme:

1: Ett stort antal premiumfunktioner är tillgängliga.
2: Avancerad megameny för e-handelssajter

 

Om du följer dessa riktlinjer och väljer ett av de bästa WordPress-teman för nybörjare som listas i det här inlägget, bör du vara bra och inte ha några problem med att skapa en blogg som är snabb, modern och skräddarsydd för dina behov.

Läs mer på min blogg här……..

Jan-Erik Lindblom