MUSIK Snart har det gått åtta år sedan Mando Diao kom ut med albumet I Solnedgången, deras första svenska hyllade album. Nya albumet gick rakt in på toppen av albumlistan, låg på Topp 40 hela sommaren och har hyllats av svensk press. Det står nu klart att turnén som var tänkt att gå av stapeln i höst kommer flyttas till början av nästa år, med ett nytt datum adderat – 18 februari i Halmstad! Vi kan förvänta oss en turné i ett unikt och intimt format när Mando Diao spelar på konserthus i 21 olika städer runt om i landet – helt på svenska.

Mando Diao har verkligen satt en prägel på svensk musik sedan de intog den svenska rockscenen 2002. Ett band som gått sin egen väg för att nå sina visioner, vilket lett till samarbetet med The Salazar Brothers på Give Me Fire och Gustaf Frödings 100 år gamla diktsamlingar på Infruset. Under karriären har vi fått hyllade liveframträdanden och en bred sångkatalog som tagit både Sverige och resten av världen med storm.

Som ett av Sveriges mest uppskattade liveband med framträdanden som ryker av explosionsartad energi tar sig Mando Diao denna gång an en mer intim liveupplevelse. Turnén nästa år kommer att ta plats på konserthus i 21 städer runt om i Sverige (+ Oslo) för ett mer avskalat framträdande med bandets svenskspråkiga låtskatt.

Vi ser redan nu fram emot fler fängslande framträdanden av Mando Diao – med ny musik och nytt format. 

Full turnéplan:
14/1 Göteborg, Konserthuset
16/1 Karlstad, Karlstad CCC
20/1 Umeå, Idunteatern
21/1 Falun, Magasinet
22/1 Falun, Magasinet (Fåtal biljetter kvar!)
23/1 Gävle, Konserthuset
28/1 Luleå, Kulturens Hus
29/1 Skellefteå, Sara Kulturhus
30/1 Sundsvall, Tonhallen
4/2 Nyköping, Culturum (Fåtal biljetter kvar!)
5/2 Örebro, Conventum Kongress
6/2 Uppsala, Konsert & Kongress
10/2 Jönköping, Konserthuset
11/2 Trollhättan, Apollon Folkets Hus
12/2 Stockholm, Waterfront
13/2 Vara, Konserthus (Fåtal biljetter kvar!)
16/2 Växjö, Konserthuset
17/2 Karlskrona, Brinova Arena
18/2 Halmstad, Halmstads Teater (Nytt datum!)
1/4 Linköping, Konsert & Kongress
2/4 Kalmar, Kalmarsalen
3/4 Norrköping, Louis De Geer