Under tisdagsförmiddagen inleddes startskottet på Årets Sommargågata. Här öppnar sommargågatorna 2021. 

Det är sjunde året i rad som Stockholm Stad anordnar sommargågator, sommartorg, pop-up parker och vintertorg. Mitti var på plats när årets första plats invigdes på Swedenborgsgatan på Södermalm där trafikborgarrådet Daniel Helldén var på plats för att inviga platsen genom att klippa invigningsbandet.

– Det är roligt att för sjunde året i rad öppna upp Swedenborgsgatan som en levande och sprudlande plats, säger han till Mitti. 

Daniel Helldén tillägger att dem iår valt att öppna upp sommargågatorna tidigare på grund av den rådande pandemin så att besökare och boende kan röra sig på en större yta.

Här öppnar sommargågatorna i år

Under maj-oktober anordnar Stockholm Stad dessa gågator för att göra stadsmiljön trevligare genom att placera ut växter och möbler för att skapa en trevlig miljö. Detta blir en mötesplats för boende och besökande, där man kan vistas i en somrig och lugn miljö utan bilister.

Under förraårets Sommargågata var det Vasastan/Norrmalm, Södermalm och Östermalm som öppnades upp för dessa ytor. Nytt för i år är att även Rinkebytorg, Gullmarsplan, Malmskillnadsgatan, Skeppsbron, Liljeholmshamnen, Riksdalertorget, Sergelgatan och Järnvägsparken öppnar upp i år.

FOTO: fotoakuten.se