KULTUR OCH NÖJE Stockholms fem uppvärmda utomhusbassänger öppnar för allmänheten den 17 maj. Samtidigt tillåts all organiserad idrottsverksamhet i stadens anläggningar.

– Det känns oerhört viktigt att kunna tidigarelägga öppnandet av Stockholms uppvärmda utomhusbad i år. Detta ger stockholmarna möjligheter till både välbehövlig simträning och bad i solen från och med nästa vecka, säger idrottsborgarråd Karin Ernlund (C).

Antalet besökare ser olika ut beroende på hur stor yta besökare kan vistas på runt bassängerna på Eriksdalsbadet, Kampementsbadet, Vanadisbadet, Järvabadet, Nälstabadet. Även tillgången till duschar och ombytesmöjligheter varierar mellan baden beroende på pandemilagens begränsningsförordning.

De lokala lättnaderna innebär också att simhallarna kan öppnas upp för allmänheten. Detta kommer dock, på grund av begränsningsförordningen, att ske successivt och i begränsad omfattning.

– Jag är glad att årstiden tillåter att vi kan öppna våra utomhusbassänger, och uppmanar alla som vill simma och bada att besöka våra anläggningar utomhus. Vi kommer också att erbjuda gruppträningsaktiviteter utomhus i anslutning till våra anläggningar, säger Karin Ernlund.

Från och med måndag tillåts också all organiserad idrottsverksamhet, både inom- och utomhus, för vuxna födda 2001 och tidigare. För barn och unga födda 2002 eller senare är den verksamheten redan igång.

– I praktiken innebär detta att all organiserad idrott är välkommen att bedrivas i stadens anläggningar från och med den 17 maj, säger Karin Ernlund.

Tidpunkter för öppnandet av idrottsverksamheten i Stockholm:

17 maj: Stockholms uppvärmda utomhusbad öppnar för allmänheten. All organiserad idrottsverksamhet tillåts i stadens anläggningar.

19 maj: Gruppträningsverksamhet öppnar utomhus i anpassad omfattning. Förbokning krävs.

5 juni: Stora Sköndals utomhusbassäng öppnar. Bassängen är endast avsedd för personer med funktionsnedsättning. Förbokning krävs.

12 juni: öppnar Älvsjöbadet, Hägerstensbadet och Nytorpsbadet.

Simhallar

Är redan öppna för allmänheten genom simskola och för personer med fysisk aktivitet på recept (FaR). Planen är att succesivt öppna upp simhallar och gym ytterligare och inom kort kommer information om hur det kommer ske för en bredare allmänhet. Det kommer vara ett varierande antal gäster som kan tas emot, samt varierande tider på de olika simhallarna.

Simhallarna är just nu öppna för:

  • organiserad föreningsverksamhet
  • skolans simverksamhet
  • simskola
  • dig med fysisk aktivitet på recept – förbokning krävs

Simhallarna är inom kort öppna för:

  • en bredare allmänhet på olika tider och antal besökare beroende på simhall

Mer info: motionera.stockholm

Detta meddelades i ett pressmeddelande under morgonen från idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C).

Foto av Taylor Simpson på Unsplash