FILM OCH MUSIK Imorgon Valborgsmässoafton 30/4 släpps dokumentären ”TrädgårdsLive – En folkrörelse från gräsmattan” på tradgardslivefilm.se.

2020 blev speciellt på flera sätt. Präglat av nationella restriktioner och på säkra avstånd genomfördes under sommaren över 200 trädgårdsspelningar, med över 10.000 besökare. Femtio personer i taget. Detta är en film om den sommaren, om kärlek till kultur och behovet av mänsklig värme. På en armlängds avstånd.” berättar Henrik Källman, regissör

TrädgårdsLive var ett pågående unikt sommarkoncept. Flera artister har genomfört konserter och shower i privata trädgårdar, på sommarcaféer, vandrarhem och konstateljéer. I slutet av pandemisommaren hade TrädgårdsLive haft över 10 000 besökare och över 200 anpassade  konserter, standupkvällar och magishower runt om i hela landet genomfördes. Många nya arrangörer fick vingar tack vare initiativet och uppstod med konceptet. Vem som helst kunde boka en artist för en unik upplevelse i sin egen trädgård.

I början av sommaren började Neptunus Media att filma en dokumentär om hela projektet. Philip Saxin och Hanna Welander var fotografer och Henrik Källman stod för regi och intervjuer. I slutändan blev det en väldigt fin berättelse om projektet där man fick följa med artister och arrangörer bakom kulisserna runt om sommarsverige” berättar Ki Sandholm från Kulturaktiebolaget.

Klockan 19.00 på Valborgsmässoafton 30/4 släpps dokumentären ”TrädgårdsLive – En folkrörelse från gräsmattan” på tradgardslivefilm.se, i samarbete med Gaffa.

Medverkande artister i filmen:
Magnus Betnér
Timo Räisänen
Ulf Nilsson
Linda Varg
Byråkrat
Caroline Af Ugglas
Mikael Rickfors
Johan Johansson
Ola Aurell
Amanda Ginsburg
Thomas Di Leva
Kristofer Åström
Moa Lignell
Robert Wells

Fotograf: Philip Saxin