HANINGE Rena turen gjorde att ingen skadades när det sprängdes på en tomt i Haninge.

Enligt polisen.se var det strax före två på fredagseftermiddagen som sprängningsarbetet inte bara blev ett faktum på tomten utan även på andra platser.

Både hus och fordon skadades. En sten flög i väg och gjorde ett hål på ett hustak på en annan tomt, och flera fordon fick skador när de träffades av stensplitter.

En patrull från polisen inspekterade skadorna och skrev en anmälan om framkallande av fara för annan.

”En sprängning gjordes på bygget nedanför oss som var så stark att vi flög ur stolen. Det flög stenar överallt men en väldigt stor sten träffade vårt tak med en oerhörd kraft och splitter och stora bitar från takpannorna flög ned på altanen samt över stora delar av gräsmattan där våra barn brukar leka. Ren tur att ingen var där när det hände. Det blev ”bara” materiella skador men det kunde lika gärna ha gått riktigt jäkla illa. Polisanmälan är gjord och nu har vi alla uppgifter till bolaget som sprängde och vi kommer självklart gå vidare med detta. 
Vi mår bra men självklart är det en jobbig upplevelse när man tänker på vad som kunde ha hänt”, skriver Jimmy Sundgren som en kommentar.