STOCKHOLM

Två grupperingar som misstänkts ha sysslat med organiserade stölder av bland annat motorer tillhörande båtar, har gripits i Stockholms län.

Vid två olika tillfällen greps de 12 misstänkta och vid gripandena hade de med sig stöldgods.

Mattias Eklöf, gruppchef på gränspolisen hos polisen i region Stockholm, säger att de sammanlagt har hittat ett tiotal stulna båtmotorer och att det är uppenbart att det är frågan om ett systematiskt och organiserat arbete, att det handlar om internationella brottsnätverk.

Tidigt på morgonen den 17 november skedde det första tillslaget i norra Stockholms län, vid det tillfället greps sju personer och fyra båtmotorer hittades.

Vid husrannsakan i annan lokal hittades ytterligare stöldgods, som bland annat kläder och olika maskiner.

I södra Stockholm, skedde det andra tillslaget den 23 november, då greps fem personer och det hittades fem båtmotorer.

Det handlar om stölder i hela Stockholms län – bland annat på Ekerö och Värmdö, ägarna till samtliga stulna båtmotorer är lokaliserade.

I detta arbete ser vi vikten av att tänka brottsförebyggande som båtägare, motorer som är märkta går att spåra och få tillbaka, säger Ulrika Barck-Holst på Sjöpolisen i region Stockholm, som arbetar med utredningen av stölderna i norra Stockholms län.

Samtliga gripna är män och samtliga misstänkta är häktade för grov stöld alternativt grovt häleri, enligt polisens hemsida.